петък, 21 юли 2017 г.

Chcem, aby Slavia bola zase Slaviou, povedal Uhrin. So Škodou počíta ďalej

Slávistický príprava odštartovala takmer v utajení. Tréning v areáli na Xaverov bol pre médiá otvorený len v prvých desiatich minútach, potom sa veľká vchodová brána zavrela. A nový tréner predtým len stručne prehovoril o tom, prečo po angažmán v Diname Minsk zvolil návrat do Slavie, kde už v roku 2001 pôsobil ako asistent.

"Vedel som, že tú ponuku prijmem, pretože Slavia je spolu so Spartou historicky najslávnejší klub v Čechách. Vzal som to ako výzvu, "prezradil. "Chcel by som, aby Slavia zase bola Slaviou.Domnievam sa, že hráči, ktorí sú tu, musí dať srdiečko za Slaviu a začať sami od seba. "

Krátky príhovor v kabíne zatiaľ nesmeroval k záložníkom Delima a Keni, ktorí dostali dlhší voľno kvôli reprezentačným povinnostiam, rovna ko ako útočník Škoda. Ten sa síce v Počerniciach objavil, ale len na otočku. V civile čoskoro zase zamieril k autu a do tréningu sa zrejme zapojí až budúci týždeň.

Odchod druhého najlepšieho ligového strelca vraj zatiaľ nie je na programe dňa. "Samozrejme s Milanom počítame do budúcej sezóny," uviedol Uhrin. Ale hneď dodal: "O hráčoch by som teraz nechcel hovoriť, pretože všetko je v behu. Nebudeme diskutovať o tom, či tu niekto ostane, alebo príde.Zatiaľ je na to skoro. "

Na prvom tréningu chýbal aj ďalšie útočník Diop, ktorý sa kvôli oneskorenému letu vráti do Prahy až vo štvrtok. S áčkom naopak prípravu začali mladíci Souček, Bazal a Mysliveček, ktorí v minulej sezóne hosťovali na Žižkove.

Aké ciele si Slavia do novej sezóny dáva? "Nechceme hovoriť o cieľoch, najskôr musíme dať dohromady nejaké herné veci, ktoré by som chcel urobiť podľa seba," priblížil Uhrin. "Potom by sm e si stanovili ciele. Slavia by mala mať tie najvyššie, ale minulý rok dopadla tak, ako dopadla. Myslím, že má na viac, ale teraz nechcem špekulovať. "

Podobne tajomný bol nový tréner ohľadom realizačného tímu.Jasné už ale je to, že trénerom brankárov bude Radek Černý a asistentom Peter Čuhel, ktorý s Uhrin spolupracoval už v minulosti v Mladej Boleslavi. "Realizačný tím zatiaľ vybudovaný nemám. Ešte o tom nebudem hovoriť, "uzavrel Uhrin.


Няма коментари:

Публикуване на коментар